Autor Tema: Adventisti kao sekta  (Pročitano 59292 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže HristosDolazi

 • Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Poruke: 11745
 • Adventista
Odg: Adventisti kao sekta
« Odgovor #180 poslato: Septembar 30, 2009, 13:04:07 »
Prvo mi odgovori na ovo pitanje pa cu da prokomentarisem tvoj prethodni post.
Da li vi imate svetu vodu, ili sveto miro?
Pozdrav

Ne, neznam iz Biblije sta je to sveta voda. To su dodatci koji su usli u crkvu iz neznabostva. Mi samo praktikujemo original.

Mi imamo pomazanje uljem bolesnih onako kako pise u Bibliji.

Pozdrav
Bog je ljubav

Van mreže HSHC

 • Hero Member
 • ****
 • Poruke: 474
 • Hriscanin
Odg: Adventisti kao sekta
« Odgovor #181 poslato: Septembar 30, 2009, 13:19:14 »
Kada je Hriscanska crkva osnovana, nije bilo pravoslavaca i katolika, tj oni su bili zajedno. Kada su se razdvojili, a razdvojili su se katolici jer su imali neke druge stavove koje pravoslavna nije htela da uvede, onda su nastale te podele na pravoslavnu i katolicku. Oboje imaju isto ucenje, razlika je u nekim stavovima.
Zasto mislite da crkva koja je postojala 19 godina nije ucila dobro, i tek posle 19 godina je poslan neko da osnuje Adventiste i kaze da crkveno ucenje nije u pravu? A nemojmo zaboraviti da (uzecu za primer pravoslavlje) crkva ima i dalje svetu vodu koja pomaze i koja se ne kvari, i ima sveto miro (tecnost koja izlazi iz leseva pokojnih duhovnika, mirisljava i sluzi za lecenje, takodje miro izlazi i iz Bogorodicinih i ostalih slika i predmeta u crkvama i manastirima).
Dok primecujem da ni jedni to nemaju. Secas se onih reci (ne znam tacno da citiram), mnogi ce propovedati hriscanstvo ali blagodati tu nece biti.
Pozdrav

Van mreže HristosDolazi

 • Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Poruke: 11745
 • Adventista
Odg: Adventisti kao sekta
« Odgovor #182 poslato: Oktobar 01, 2009, 05:36:00 »
Pa nije to logicno sto si napisao. Ti samo govoris o odvajanju pravoslavne i katolicke crkve, a ne govoris o odvajanju protestantske od katolicke. Nisu protestanti pali sa Marsa.

Koristeci tvoju logiku, ja bih onda rekao da je pocetku bila jedna hriscanska crkva, pravoslavna, katolicka, protestantska, adventisticka itd. A onda su se palako razdvajali, od kojih su najveca razdvajanja pravoslavne i katolicke crkve u vreme velike sizme, pa onda razdvajanje katolika i protestanta u 16. veku, pa onda odvajanje adventista i protestanata (iako su adventisti protestanti) u 19. veku. Dakle razdvajanje bilo koga je razdvajanje, i nemozes jedno razdvajanje podrzavati a drugo osporavati.

E sada, ja sam ti gore lepo napisao sta se desilo u 19. veku, na primeru tvog dete, tebe i tvog sina. Pa mislim da je dovljno jasno zasto je tvoj sin jedini pravi sledbenik tvog dede.

Sto bi mene interesiralo kada je nastala koja crkva? Mene interesira sta uci koja crkva. A kada ja uzmem Sveto Pismo, ono gde je opisano sve sto je potrebno coveku da bi imao Zivot vecni, onda nemam ja sta da pitam vise ko je kada nastao. To samo pitaju oni koji ne zele da citaju sta je "deda napisao u testamentu". A kada procitaju testamenat, onda se prvo cude zasto svi drugi dedini potomci ne slede to, pa ako su voljni da slede dedino ucenje, onda ga slede kako pise u testamentu, a ne kako njihov otac zivi koji ocito ne zivi po dedinom ucenju. (nadam se da shvatas moje simbolicko pisanje ovde :) )

Zasto mislimo da pravoslavlje nije u pravu? Pa vrlo jednostavno, nije po "dedinom testamentu". Ne slede ono sto tamo pise. Uzmi Bibliju, pa ces naci hiljade stvari koje ne stimaju, pocevsi od svetkovanja Nedelje, pa preko molitve mrtvim svecima, pa preko uzimanja zemaljskih svestenika uloge Isusa Hrista koji je nas jedini Svestenik na nebu i td. i td.

A za svetu vodicu, pa zar je to merilo ko je prava crkva? Gde pise u "dedinom testamentu" da prava crkva ima svetu vodicu koja se ne kvari?

Nego, ako si zeljan, hadje da otvorimo "dedin testamenat", tj Bibliju, pa da vidimo da li je to sto pravoslavna crkva radi prema Bibliji, ili su to neke ljudske izmisljotine. I ne zaboravi, u Bibliji pise da ce sotona i u andjela svetlosti da se pretvara ako je moguce da prevari ljude. Sve te svete vodice i mirotecenje isto tako moze da bude od sotone da te zavede sa pravoga puta. Jedini pravi put pise u "dedinom testamentu". Hajde da ga otvorimo zajedno pa da vidimo sta tamo pise  :B:


PS. Nije tacno da pravoslavna i katolicka crkva imaju isto ucenje. Razlika je bas u ucenju i to ne mala. Toliko je bila velika razlika da su jedna drugu EKSKOMUNICIRALE. (A ako su jedna drugu ekskomunicirale, onda ni jedna ni druga vise nisu crkva jer su ekskomunicirane.  :-| ) Da je razlika bila mala, oni se nebi nikada razdvojili. Pitaj samo svoga svestenika o katolickom ucenju da je papa bezgresan? Jel to mala razlika u ucenju? Pitaj svoga svestenika da li moze ikoji covek da bude bezgresan?

Pozdrav
Bog je ljubav

Van mreže HSHC

 • Hero Member
 • ****
 • Poruke: 474
 • Hriscanin
Odg: Adventisti kao sekta
« Odgovor #183 poslato: Oktobar 02, 2009, 00:13:07 »
Pogledaj ovo, postoje dve Hriscanske najstarije crkve, a protestantskih ima vise od 300 u Srbiji. Meni je logicnije verovati jednoj od te dve, nego ovih 300.

Koristeci tvoju logiku, ja bih onda rekao da je pocetku bila jedna hriscanska crkva, pravoslavna, katolicka, protestantska, adventisticka itd.
A ja bi rekao da je prvo bili Hriscanska. Kada se ona odvojila postojale su samo pravoslavna i katolicka. I posto je tim odvajanjem crkva oslabila, pojednici su videli da sad oni mogu od te dve crkve da se odvoje, sto rade i dan danas.

A za svetu vodicu, pa zar je to merilo ko je prava crkva? Gde pise u "dedinom testamentu" da prava crkva ima svetu vodicu koja se ne kvari?
Kao sto sam vec naveo, pise da ce mnogo njih propovedati Hrista ali tu nece biti blagodati. Konkretno, mi imamo vodicu i miro (koje nikako nemoze da bude od djavola jer tece iz ljudi koji su se veci deo zivota posvetili Bogu, cija tela su ocuvana vise od 100 godina, i stoje u manastirima)

Sta imaju adventisti od blagodati?

Verujem ako mi kazete da je neko imao neku bolest, dosao kod vas u crkvu i molio se zajedno sa svestenikom ili kako vec i da ga je bolest prosla. To jeste vrsta blagodati, ali to predpostavljam da bi i kuci moglo da se desi jer se moli Bog direktno. Takvih slucajeva ima pa zato kazem. Ali neke druge blagodati, koje imate?
Pozdrav

Van mreže No Nick

 • Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Poruke: 1539
Odg: Adventisti kao sekta
« Odgovor #184 poslato: Oktobar 02, 2009, 03:04:34 »
Uh, ja sam sve vreme mislio da sam na ovoj temi odgovorio neke stvari, kad ispalo da sam na nekoj drugoj. :) Ovde mogu copy/paste odgovor, jer se tiče teme.

Usput, mislim da romantične pričice o adventistima koje se mogu čuti kao klasična argumentacija od sveštenika tipa "mi smo ovde 2000 godina, oni su došli juče ili pre 150 godina" (dođe mu na isto) je nešto što mene zaista zasmejava. Stvarno mislim da je to nikakav argument i nema veze sa logikom. Jer, adventisti sebe posmatraju kao narod koji nema telesnog nasleđa koliko je reč o duhovnom nasleđu, odnosno nasleđu vere i učenja. Zato smo mi stariji od pravoslavaca i katolika, koliko god da oni iskreno svojatali i Svetoga Duha i Hrista i svašta nešto.

Imamo veru koja je data svetima, koja se održala vekovima pre nas. Ta vera ili učenje je jednostavno objedinjeno u Crkvi adventista. Ti imaš neosporive dokaze o suboti, npr., koja je konstantno držana među mnogim hrišćanima tokom svih vekova, do pojave adventista. Imaš i brojna druga učenja. Šta je Bog uradio, prema adventističkom shvatanju? Objedinio je sve ključne istine na jednome mestu - tako što je osnovao pokret ili ga je podigao, kao kulminaciju Njegovog delovanja kroz istoriju. Ti si naveo na više mesta crkvu koja se, kao, održala 19 vekova. No, kada uzmeš i čitaš istoriju te crkve tokom ovih 19-20 vekova, verovatno ćeš saznati zašto postoje protestanti i adventisti. Uzmi čitaj Ostrogorskog i njegovu Istoriju Vizantije, gde se lepo opisuje šta je bila crkva u ono vreme. Sve ono što zapravo Bog nije zamislio - bez uvrede prema bilo kome ko se ne slaže samnom. Mi naše korene tražimo i gle čuda, nalazimo ih - u Božjoj reči, u Svetom Pismu. Nama nije potrebna tradicija da bismo nešto opravdali ili druge osuđivali. Imamo mi našu tradiciju, čak prihvatamo i svaku drugu tradiciju koja se ne suproti sa jasnim učenjima Biblije.

Tamo gde se ona suproti - pošten adventista će radije izabrati jasnoću Božje reči nego li previše mutne vode ljudske filosofije. Pa majka mu stara, ako u Biblji jasno piše da je subota sedmi dan a ne neki drugi - svaki pokušaj da se to opovrgne izgleda smešan i jadan, izgleda kao čista spekulacija i muljanje. Zašto se adventisti toliko bore i zalažu za subotu? Naveo sam nju kao primer. Pa upravo zato što su svesni koliko je ona bitna i u isto vreme zapostavljena. Subota nas vraća korenima, Tvorcu. Hrišćanska subota nas vraća u počinak od svih naših dela, vraća nam svest o Iskupljenju i Iskupitelju. Mi ne možemo da živimo bez Boga, a subota nas vraća Njemu. Eto kako adventisti, u najmanju ruku, razumeju subotu. Dok nas drugi kritikuju zbog nje, ruže nas, ismevaju?

Znaš šta - Bogu hvala na tome.  /0\ Zaista Mu hvala, jer kada vidim na koji se način priča o nama - jednostavno mi je drago. Ne očekujem da nas svi vole. Na stranu što zaista postoje adventisti koji nisu za primer, ali ja nisam adventista zbog tih loših primera, nego zbog Boga i zbog istine koju sam ja otkrio moleći se, tražeći, ispitujući, etc...Za sada sam prilično siguran da su adventisti na dobrom putu, bar što se tiče teorije odnosno učenja. :) Nemam ništa protiv ko drugačije veruje i smatra da on ima istinu i bolji put od mene lično, ali mislim da nisam ni toliko naivan pa da verujem bilo kome u pogledu adventista i adventističkog učenja. U stvari - moja je najveća greška, ako se tako mogu izraziti, ta što je mene najviše od svega zanimalo ne ono šta uče adventisti, nego šta uči Biblija. Ja sam putem Biblije došao do saznanja da se ključna adventistička učenja poklapaju sa onim što piše u Bibliji. :) Zato ja jesam adventista, no drugi - mogu kako god, njihov izbor. :)
גַּל־עֵינַי וְאַבִּיטָה נִפְלָאֹות מִתֹּורָתֶךָ׃

αὕτη δέ ἐστιν ἡ αἰώνιος ζωή ἵνα γινώσκωσιν σὲ τὸν μόνον ἀληθινὸν θεὸν καὶ ὃν ἀπέστειλας Ἰησοῦν Χριστόν

Van mreže No Nick

 • Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Poruke: 1539
Odg: Adventisti kao sekta
« Odgovor #185 poslato: Oktobar 02, 2009, 03:09:48 »
Pogledaj ovo, postoje dve Hriscanske najstarije crkve, a protestantskih ima vise od 300 u Srbiji. Meni je logicnije verovati jednoj od te dve, nego ovih 300.

A čuj, protestantizam je inače pokret u kom zaista postoje drugi pokreti, ali oni imaju zajedničke temelje. Većina protestantskih denominacija se slaže u temeljnim verovanjima, tako da ja ne vidim ovde neki značajan problem. :) Osim toga - postoje na desetine i stotine različitih običaja, koji se razlikuju od sela do sela. :) A svi pravoslavni. Razumeš u čemu je poenta? :)

Citat
Sta imaju adventisti od blagodati?

Verujem ako mi kazete da je neko imao neku bolest, dosao kod vas u crkvu i molio se zajedno sa svestenikom ili kako vec i da ga je bolest prosla. To jeste vrsta blagodati, ali to predpostavljam da bi i kuci moglo da se desi jer se moli Bog direktno. Takvih slucajeva ima pa zato kazem. Ali neke druge blagodati, koje imate?
Pozdrav

A pa prijatelju, ovo nema veze sa blagodaću. ;) Blagodat nije nešto što se zaslužuje ili daje. Blagodat je čin Božje naklonosti i milosti prema onima koji to nisu zaslužili. Mi stvarno smatramo da nismo to zaslužili, a Bog nam je obilato daje, zapravo je daje celome svetu, jer svima je milostiv, mislim da adventisti nisu excluzivni hrišćani koji jedini imaju prava na spasenje, i što je najgore - da određuju ko će biti spasen.   /w\ Ja sam u našoj Crkvi čuo za izlečenja neizlečivih bolesti, ali stvarno mislim da nisu to stvari kojima bi se mi trebali hvaliti, mada - ko zna...  :?:
גַּל־עֵינַי וְאַבִּיטָה נִפְלָאֹות מִתֹּורָתֶךָ׃

αὕτη δέ ἐστιν ἡ αἰώνιος ζωή ἵνα γινώσκωσιν σὲ τὸν μόνον ἀληθινὸν θεὸν καὶ ὃν ἀπέστειλας Ἰησοῦν Χριστόν

Van mreže HristosDolazi

 • Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Poruke: 11745
 • Adventista
Odg: Adventisti kao sekta
« Odgovor #186 poslato: Oktobar 02, 2009, 04:50:23 »
Pogledaj ovo, postoje dve Hriscanske najstarije crkve, a protestantskih ima vise od 300 u Srbiji. Meni je logicnije verovati jednoj od te dve, nego ovih 300.

Dakle tebe ne zanima sta ti je tvoj deda napisao u testamentu (Bibliji). Pa sta da ti radim. Drzi se onoga sto je najstarije, a kada Isus dodje, ti mu objasni da te nije zanimalo ono sto je On rekao.


Kao sto sam vec naveo, pise da ce mnogo njih propovedati Hrista ali tu nece biti blagodati. Konkretno, mi imamo vodicu i miro (koje nikako nemoze da bude od djavola jer tece iz ljudi koji su se veci deo zivota posvetili Bogu, cija tela su ocuvana vise od 100 godina, i stoje u manastirima)

Gde to pise? Odjednom te ipak zanima neto sto pise negde. Hajde onda da procitamo sve sto tamo pise.

Sta imaju adventisti od blagodati?

Adventisti imaj blagodat da slede Hristovo i apostolsko ucenje onako kako je izneto u Bibliji, bez ljudskih dodataka. Imaju blagodat sigurnosti spasenja verom u Isusa Hrista. Imaju blagodat slobodnog pristupa Bogu kros posrednistvo Svestenika Isusa Hrista, bez posrednistva gresnih ljudi u obliku zemaljskih svestenika. Imaju blagodat svetkovanja sedmoga dana koji je Bog usopostavio jos prilikom stvaranja ove zemlje. Imaju blagodat zdravog zivota koji im je Bog otkrio na stranicama svoje Reci. Imaju blagodat da su presli iz smrti u vecni zivot. Imaju blagodat cekanja blazene nade u skori Hristov dolazak. Imaju blagodat...... mogao bih da pisem do sutra. :)


Verujem ako mi kazete da je neko imao neku bolest, dosao kod vas u crkvu i molio se zajedno sa svestenikom ili kako vec i da ga je bolest prosla. To jeste vrsta blagodati, ali to predpostavljam da bi i kuci moglo da se desi jer se moli Bog direktno. Takvih slucajeva ima pa zato kazem. Ali neke druge blagodati, koje imate?
Pozdrav

Prijatelju, crkva nikoga ne leci, ali takvih primera kao sto si ti pitao ima hiljade kod nas. Ali da ne kazes da sam nesto izmislio, pogledaj ovaj video sa ovog web sajta. Covek na njemu je poznati muzicar, mozes da ga kontaktiras i da ga pitas za njegovo cudesno izlecenje a on je adventista. Pogledaj i sam se uveri, ovo nije izmisljotina, mozes proveriti ko je on. http://www.svetlostistine.com/Videoteka/Razno/DosijeHeroinJovanovic.aspx

Pozdrav
Bog je ljubav

Van mreže HSHC

 • Hero Member
 • ****
 • Poruke: 474
 • Hriscanin
Odg: Adventisti kao sekta
« Odgovor #187 poslato: Oktobar 02, 2009, 13:04:55 »
Uh, ja sam sve vreme mislio da sam na ovoj temi odgovorio neke stvari, kad ispalo da sam na nekoj drugoj. :) Ovde mogu copy/paste odgovor, jer se tiče teme.
Slazem se sa tobom /0\
Pozdrav

Van mreže HSHC

 • Hero Member
 • ****
 • Poruke: 474
 • Hriscanin
Odg: Adventisti kao sekta
« Odgovor #188 poslato: Oktobar 02, 2009, 13:17:31 »
Dakle tebe ne zanima sta ti je tvoj deda napisao u testamentu (Bibliji). Pa sta da ti radim. Drzi se onoga sto je najstarije, a kada Isus dodje, ti mu objasni da te nije zanimalo ono sto je On rekao.
Nisam rekao da se ne drzim Bbiblije /?\

Gde to pise? Odjednom te ipak zanima neto sto pise negde. Hajde onda da procitamo sve sto tamo pise.
Nije da me odjednom zanima, ovo vec drugi put ponavljam.

I sve one blagodati koje si naveo predpostavljam da ima vecina crkvi. To su neke sveopste blagodati. Rekao sam da verujem ako je neko izlecen u Adventistickoj crkvi, takodje sam rekao da verujem zato sto se moli Bogu da se izleci, a nisam rekao da crkva leci.

Ali to su Blagodati koju svi imamo sto si ti nabrojao. To bi sve mogla imati i porodica koja ne pripada ni jednoj veri i moli se Bogu.

Sveta vodica se dobija tako sto se moli Sveti Duh da je osveti. Ali sveto miro izlazi samo, ne postoje molitve. To je blagodat, da iz slika i tela mrtvih izlazi mirisljava tecnost koja leci.

Da li ijedna religija ima nesto slicno ovome?

Licno mislim da je ovo Boziji znak da je ova vera jedina istinita, jer jedino ona ima ovu vrstu blagodati. Takodje mislim da Adventisti nisu nesto sad ispod, ja vas postujem i cenim. Ali mislim da je ova stvar jedna od presudnih za gledanje prave vere, zajedno sa godinama trajanja.
Pozdrav

Van mreže HristosDolazi

 • Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Poruke: 11745
 • Adventista
Odg: Adventisti kao sekta
« Odgovor #189 poslato: Oktobar 02, 2009, 15:19:50 »

Sveta vodica se dobija tako sto se moli Sveti Duh da je osveti. Ali sveto miro izlazi samo, ne postoje molitve. To je blagodat, da iz slika i tela mrtvih izlazi mirisljava tecnost koja leci.

Ja samo verujem o blagodati koje su zapisane u "Dedinom testamentu". Sve ostalo je magija.

Da li ijedna religija ima nesto slicno ovome?

Da li si ikada pogledao kakva se sve cuda desavaju u demonskim religijama. To nisu blagodati nego sotonska magija.

Blagodati su samo ono o cemu "Dedin testament" kaze da su blagodati. Proveri to, bolje ce ti koristiti nego sto ti to neki tamo covek, bilo ko da je, moze objasniti.

Licno mislim da je ovo Boziji znak da je ova vera jedina istinita, jer jedino ona ima ovu vrstu blagodati. Takodje mislim da Adventisti nisu nesto sad ispod, ja vas postujem i cenim. Ali mislim da je ova stvar jedna od presudnih za gledanje prave vere, zajedno sa godinama trajanja.
Pozdrav

Neka Bog odlucio sta je presudno da jedna vera bude prava ili ne, i koja je to blagodat koja je od Boga. Ja uporno ovde pokusavam da te ubedim da zajedno otvorimo "Dedin tedstamenat" i vidimo sta on kaze.

Eto, posto ti insistiras na svetoj vodici kao na nekoj blagodati od Boga, i posto kazes da se drzis Biblije, ja te pozivam da otvoris "Dedin testamenat" i pokazes mi gde je navedeno da je "sveta" vodica neki znak Bozje blagodati. Kada su Hristos i apostoli i prvi hricani koristili "svetu" vodicu. Jednostavno pokazi mi gde to pise u Bibliji i ja cu ti verovati. Sa druge strane, ja cu za uzvrat na to, da otvorim "Dedin testamenat" i za svaku blagodat koju sam ja naveo, ja cu ti to pronaci jasno i glasno u "Dedinom testamentu", i to na mnogo mesta, ne samo na jedno.

PS. Da li si pogledao onaj video o cudesnom Bozjem izlecenju? Kako ti se cini?

Pozdrav
Bog je ljubav

Van mreže HSHC

 • Hero Member
 • ****
 • Poruke: 474
 • Hriscanin
Odg: Adventisti kao sekta
« Odgovor #190 poslato: Oktobar 04, 2009, 10:14:37 »
Ja samo verujem o blagodati koje su zapisane u "Dedinom testamentu". Sve ostalo je magija.
Sa verovanjem da nesto sto tvoja crkva nema da je demonsko, nigde neces otici i nikad neces napredovati.

Da li si ikada pogledao kakva se sve cuda desavaju u demonskim religijama. To nisu blagodati nego sotonska magija.
Nijedna masonska religija nema za cilj da izleci ljude za trajno. Masonske moci su nesto sto ne pomaze drugom, one koriste tom kod koga su da bi uplasio druge, da bi pokazao da je on iznad onih koji se ne klanjaju djavolu.
Sto sveta vodica i miro nikad nece biti.

Ti mozes negirati da to nije od Boga jer nije napisano u bibliji, dosta stvari nisu pa su od Boga.

U bibliji ne pise nigde da covek treba da vozi auto. Ajde nadji mi tekst gde pise da je nama dozvoljeno da vozimo auto?
U bibliji ne pise da smemo da zavestavamo organe. Ajde nadji mi tekst gde pise da smemo da zavestavamo organe?
I tako do sutra. Tako mogu i ja. Ti me pitas zasto gledas kosarku kad je bolji fudbal, a ja ti kazem ajde nadji mi u bibliji da je bolji fudbal. Sa ovim sto ti radis se nista ne postize.
Pozdrav

Van mreže HristosDolazi

 • Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Poruke: 11745
 • Adventista
Odg: Adventisti kao sekta
« Odgovor #191 poslato: Oktobar 04, 2009, 17:28:07 »
Pa dobro, evo ja cu biti vrlo specifican. Do sada smo pricali o principima, a sada cu preci na konkretne stvari.

Recimo, za nas hriscane, pravoslavece, advnetiste, katolike i ostale, 10 Bozjih zapovesti su kao azbuka. To je nesto najednostavnije sto se svako slaze da je vazece. Ako pogledas u pravoslavni kalendar, videces da i on ima 10 zapovesti. Ako nema (ja kada sam zadnji put gledao, bilo je), onda procitaj u 2. Mojsijeva 20. glava, ili moze i ovde na web sajtu http://www.svetlostistine.com/Prezentacije/Zakon/Sadrzaj.htm

Procitaj 10 zapovesti, ali nikoga nista ne pitaj, i onda se zamisli za svaku od 10, koju zapovest drze a koju ne drze pravoslavci. Isto tako se zapitaj i za adventiste, katolike, i bilo koje druge hriscane.

Vidis, mi se mucimo oko svete vodice, a imamo ovde cisti primer azbuke i najosvovnijih temelja hriscanstva. Ako covek nezna jedno slovo iz azbuke, on jos uvek moze da komunicira. Pa cak i ako nezna 20% od slovoa, i tada moze da komunicira nekako, ali neke reci nece moci da razume. Zar ne? Tako i za nas hriscane. Ako neko ne drzi 20% zapovesti, to jest, 8 drzi a 2 ne drzi, jos uvek je hriscanin, ali ocito neke stvari ne razume.

Pogledaj onda kako pravoslavlje stoji sa hriscanskom azbukom, 10 Zapovesti. Da li ih postuju sve? Dali postuju 9? Da li postuju 8? Da li postuju 2. zapovest o ne gradnji ikona i slika i da li postuju 4. zapovest o svetkovanju subote?

Tacno je da u Bibliji ne pise da treba voziti auto, i da li smemo ili nesmemo da dajemo organe, ali 10 Zapovesti su nedvosmislene sto se tice 2. i 4. zapovesti. Tacnco kaze da nesmemo da pravimo ikone i slike. Tacno kaze koji dan da postujemo. Pa ako mi to ne postujemo, onda da li stvarno jos uvek se moze reci da smo "dedini sledbenici"?

Odgovori sam na ovo, i sve ce ti biti jasno!

PS. Ja se iskreno nadam da ipak nisi dobio ideju da ja ne postujem ostale hriscanske crkve, pravoslavce i katolike i ostale protestante. Svaki covek i zena su dragoceni u Bozjim ocima, i Bog nas sve voli i spasava bez obzira koje smo vere. Ali ovde zelim samo da ti kazem zasto sam ja adventista i zasto nisam pravoslavac. Postoje predivne istine koje su u Bibliji a koje mnogi hriscani zanemaruju. Svaka od tih istina je kao prekrasan draglulj koji Bog daje svome narodu za njegovo dobro. Za nas je od neprocenjivog blagoslova da se drzimo tih istina jer one donose samo blagoslov a nikada stetu. Ima velikih blagoslova ako covek postuje svih 10 zapovesti umesto samo 8.  0-0

Pozdrav
Bog je ljubav

Van mreže HSHC

 • Hero Member
 • ****
 • Poruke: 474
 • Hriscanin
Odg: Adventisti kao sekta
« Odgovor #192 poslato: Oktobar 05, 2009, 07:01:55 »
Lep vam je portal, to sam hteo reci ranije pa sam se podsetio kad si stavio ono za 10 zapovesti. :happy:

Pravoslavlje postuje sve zapovesti, sto dokazuju i navedene blagodati o kojima sam govorio.
Pozdrav

Van mreže dragan

 • Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Poruke: 580
 • Adventista
  • Adventisti Beli Manastir
Odg: Adventisti kao sekta
« Odgovor #193 poslato: Oktobar 05, 2009, 07:54:10 »
Svašta
Ako te je neko opekao u zivotu, seti se da Bog ima iskustva sa uzarenim pecima.

Van mreže HristosDolazi

 • Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Poruke: 11745
 • Adventista
Odg: Adventisti kao sekta
« Odgovor #194 poslato: Oktobar 05, 2009, 09:32:02 »
Lep vam je portal, to sam hteo reci ranije pa sam se podsetio kad si stavio ono za 10 zapovesti. :happy:

Pravoslavlje postuje sve zapovesti, sto dokazuju i navedene blagodati o kojima sam govorio.
Pozdrav

E pa da li je to tako?

Konkretno te pitam za drugu i cetvrtu zapovest.

2. Lepo pise da se ne grade slike i ikone.
4. Lepo pise da se svetkuje sedmi dan subota.

Hajde sada pokusaj ponovo da pogledas i da razimislis da li pravoslavlje postuje ove zapovesti ako grade slike i ikone i ako ne svetkuje sedmi dan subotu.

PS.

2. Ne gradi sebi lika rezana niti kakve slike od onoga što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodi ispod zemlje. Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grijehe otačke na sinovima do trećega i do četvrtoga koljena, onijeh koji mrze na mene; A činim milost na tisućama onijeh koji me ljube i čuvaju zapovijesti moje.

4. Sjećaj se dana od odmora da ga svetkuješ. Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje. A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu; tada nemoj raditi nijednoga posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim. Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.

Pozdrav
Bog je ljubav