Svetlost Istine

www.SvetlostIstine.org    
Novo Elektronska biblijska škola
Septembar 08, 2010, 17:24:22 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Preporučujemo novu radio stanicu Svetlost Istine >  Novo

Početna   Pomoć Pretraga Članovi Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Život sa hendikepom  (Pročitano 889 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
mikic
Sr. Member
Van mreže Van mreže

Adventista

« poslato: Maj 27, 2008, 23:25:00 »

Jutros sam dobila naročunu knjigu "S rukama ili bez njih" od Lene Marie, u izdanju izdavačke knjige Alfa i Omega 2002.

Međutim, baš juče sam pronašla jedan jako zanimljiv primer o jednoj trinaestogodišnjoj  devojčici iz Bačke Palanke, koja ima isto takav hendikep da se rodila bez ruku, pa pogledajte ovaj tekst. Oduševile su me njene slike koje izrađuje!

http://www.ilustrovana.com/tekst.php?broj=2575&tekst=02

Ovo me je podstaklo na razmišljanje, šta mi činimo, sa dve ruke i dve noge, zašto nemamo toliko volje i energije za život kao ove osobe?
Sačuvana

"I vidjeh da je bolja mudrost od ludosti,  kao što je bolja svjetlost od mraka."  Propovednik 2,13.
Srna
Jr. Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jun 10, 2008, 10:28:43 »

Mikic, beskrajnooo ti hvala za sva iskustva koja  pises i delis na forumu, preporucene knjige i  za ovaj clanak. Bar meni bas, bas znaci!!!  zagrljaj

I love computers
Sačuvana
mikic
Sr. Member
Van mreže Van mreže

Adventista

« Odgovor #2 poslato: Jun 10, 2008, 10:43:48 »

O ovoj devojčici Dejani je pisao i blic
http://www.blic.co.yu/vojvodina.php?id=44454
Sačuvana

"I vidjeh da je bolja mudrost od ludosti,  kao što je bolja svjetlost od mraka."  Propovednik 2,13.
misionar
Moderator
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Novembar 22, 2009, 04:11:45 »

Čitao sam tu knjigu, i sama pomisao na nju "ledi mi krv u žilama." Ljudi takvog životnog puta su zaista veliki dokaz u prilog snazi vjere i usmjerenog života. Ja se pitam kako bih ja reagovao i kakav uticaj davao da sam u njihovim cipelama.
Sačuvana

------------------------------------------------
Čitajte dobre knjige, a ne svakakve knjige.
danica
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Decembar 09, 2009, 14:56:15 »

Čitao sam tu knjigu, i sama pomisao na nju "ledi mi krv u žilama." Ljudi takvog životnog puta su zaista veliki dokaz u prilog snazi vjere i usmjerenog života. Ja se pitam kako bih ja reagovao i kakav uticaj davao da sam u njihovim cipelama.
Sačuvana
mikic
Sr. Member
Van mreže Van mreže

Adventista

« Odgovor #5 poslato: Januar 01, 2010, 12:35:03 »

Mislim da osobe koje se brinu o hendikepiranima nemaju problem kao mi - posmatrači! Njihov cilj je zadovoljiti potrebe npr. njihovog deteta i najmanji uspeh koji postignu kod njih - za njih je veliki uspeh. Oni ne gledaju sa sažaljenjem na njih, nego sa ljubavlju. U tome je ogromna razlika.
Kada bismo mi voleli hendikepirane osobe, u njima bi videli iskrenost, dobrotu, Božje stvorenje i tako bi im i prilazili. Divim se osobama koje svoj život posvete osobama sa posebnim potrebama, ali zar nismo i mi u jednom vidu hendikepirani grehom. Zar i Bog nama ne posvećuje pažnju koju samo On može pružiti i bez Njegove pomoći bi bili totalno bespomoćni.
Zato se ugledajmo na našeg Lekara i Prijateja, i pružimo pažnju i ljubav potrebnima!
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.6 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!