Ma dajte ljudi zasto izmisljati toplu H2O?
Pa mozda sam te pogresno razumeo, ali "izmisljanje tople vode" mi jako zvuci kao "mlatite praznu slamu".

Usput receno, ja imam drugacije misljenje od tvog pa ne volim kada neko smatra da je to "izmisljanje tople vode" iako svako ima pravo da to smatra tako, pa i da ovde to kaze. Ali u tom slucaju ne moze da se iznenadi kada neko sa suprotnim misljenjem reaguje na to istim nacinom kao sto sam i ja uradio.
Ja sam po ovom pitanju tradicionalni adventista, koji vise verujem ono sto je EGW napisala po pitanju zdravlja nego sto je hiljade njih svojim "bistrim" rzumom imalo da kaze po ovom pitanju. Usput receno, masa neadventistickih doktora se slaze da je kafa stimulant i da se netreba uzimati. Naravno, ima i onih podrzavaju upotrebu kafe kao sto je tvoj trener, ali meni logicno zvuci da ako nam je vec Bog dao prekrasno znanje o zdravlju, onda i iskoristimo to znanje bolje nego da slusamo one koji podrzavaju zadovoljavanje nasih, ponekada i gresnih, nagona.
Jedan nas brat australijski doktor, nedavno je napisao knjigu na cijoj prezantaciji sam bio, gde je dokazao da ono sto je EGW napisala o zdravlju, vise od 95% se slaze sa onime sto podrzava "World Health Organization", dok na primer, neki najpoznatiji doktori iz vreme EGW, ukljucujuci i Keloga, su bili negde oko 45% tacni, sto od prilke je postotak sto bi i svako od nas mogao da postigne ako nasumice pogadja nesto pa si od prilike 50/50 tacan ili pogresan.
E sada, prijatelju moj, za mene Bozje objave i njegova otkrivenja nisu ni malo "topla voda", vec nesto sa cime covek mora svesno da napravi izbor, hoce li prihvatiti ono sto Bog kaze ili ono sto moje telo zeli.
Cini mi se da je Pavle to lepo kazao u Rimljanima 8:13 "Jer ako zivite po telu, pomrecete, ako li
duhom poslove telesne morite, zivljecete" ili mozda ono iz Rimljanima 13:14 "Nego se obucite u Gospoda nasega Isusa Hrista;
i telu ne ugadjajte po zeljama."
To stvarno mi ne lici na toplu vodu, nego na radikalan poziv!
Pozdrav