Autor Tema: Sta bi ste voleli u raju voleli da radite?  (Pročitano 2397 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže אֱמֶת(emeth) :)

 • Jr. Member
 • ***
 • Poruke: 158
 • Ja sam s vama u sve dane-do svršetka svijeta!
Odg: Sta bi ste voleli u raju voleli da radite?
« Odgovor #15 poslato: Januar 17, 2014, 01:51:59 »
Ma i ja sam...Samo sto sam uvjek u igri bio njemac u inat djedu koji mi je danonocno dosadjivao pricama o Titu i partizanima. :D
"Ne plači! ... Mladiću,tebi govorim,ustani!" (Lk.7,13)

Van mreže teod1112

 • Sr. Member
 • *****
 • Poruke: 891
Odg: Sta bi ste voleli u raju voleli da radite?
« Odgovor #16 poslato: Mart 28, 2014, 01:32:46 »
Za vreme zivota na zemli mozemo  se baviti kreativnim stvarima kao sto su umetnost, slikanje, muzika, vajarstvo , poezija...ali mislim sta god da radimo u raju , sve sto vidiomo prevazilazilo bi ono sto mi sami nacinimo...Zato nam ne ostaje nista drugo nego da otkrivamo lepote vecnosti .
Evo kako ja zamisljam raj
Ja bih na primer voleo da putujem zemljom i otkrijem sve njene lepote , i posetim svaki kutak na zemlji i upoznam sve ljude .Za to bi mi sigurno trebalo hiljade godine zivota
E sad zamislite koliko je mnogo lepsi i beskonacniji raj.To je svet u kome ni cela vecnost ne bi bila dovoljna da se sagledaju sve njegove lepote. To je ejedno vecno putovanje i otkrivanje Boga, i nista nam drugo ne preostaje nego da svakim svojim dahom slavimo Gospoda.
Odgovori Mu Jovan govoreći: Učitelju! Videsmo jednog gde imenom Tvojim izgoni demone, koji ne ide za nama: i zabranismo mu, jer ne ide za nama.A Isus reče: Ne branite mu; jer nema nikoga koji bi imenom mojim čudo činio da može brzo zlo govoriti za mnom.
Jer ko nije protiv vas s vama je.

Van mreže ЋИРИЛО

 • Sr. Member
 • *****
 • Poruke: 1186
 • ono što jesi,određuje šta ćeš činiti
Odg: Sta bi ste voleli u raju voleli da radite?
« Odgovor #17 poslato: Mart 27, 2015, 09:13:54 »
na koji raj se misli?
novi na nebu ili novi na zemlji?

na zemlji neće biti mora,a ja baš volim more i sve vezano za to! :'(
Otkr. 21,1.   I vidjeh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema.

a volio bih i da napokon bez brige za egistenciju i bez razmišljanja kako će se prehraniti i da li će biti dobri ili loši ljudi,nadoknadim potomstvo,...posebno bih to želio onima kojima se nije ostvarila životna želja da imaju djecu,...
 a tamo niti će se ko ženiti niti udavati. :(
Mat. 22,30.   Jer o vaskrseniju niti će se ženiti ni udavati; nego su kao anđeli Božiji na nebu.


a volio bih zbog ostalih,da u tom zemaljskom raju ne bude radoznalih ,... zbog  plodova drveta znanja dobra i zla i da ne bude zmija koje hodaju i govore,... jer ko bi opet prolazio kroz sve ovo. :B:

a to isto važi i za glavni raj,prvi raj,odakle su došli oni što su pali u edemski raj kod adama i eve,i za sebe i sa sobom donijeli plodove drveta života i to u velikim zalihama i nikako da ih potroše.1.Sam. 16,16. Neka gospodar naš zapovjedi slugama svojim koje stoje pred tobom, da potraže čovjeka koji zna udarati u gusle, pa kad te napadne zli duh Božji, neka udara rukom svojom, i odlakšaće ti.