|
Rachem
|
 |
« poslato: Jun 09, 2010, 12:04:39 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Deu 4:2 Ništa ne dodajte k reči koju vam ja zapovedam, niti oduzmite od nje, da biste sačuvali zapovesti Gospoda Boga svog koje vam ja zapovedam.
|
|
|
hacer
Jr. Member

Van mreže
Adventista
|
 |
« Odgovor #1 poslato: Jun 16, 2010, 01:42:49 » |
|
Kakva prevara? Video mi nije jasan, ko vara tu koga? Jel mozes malo jasnije da objasnis ovu najvecu prevaru?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Mrzim kad neko mrzi strumfove
|
|
|
|
Rachem
|
 |
« Odgovor #2 poslato: Jun 16, 2010, 05:04:26 » |
|
Kakva prevara? Video mi nije jasan, ko vara tu koga? Jel mozes malo jasnije da objasnis ovu najvecu prevaru? Izgleda da ne pratis desavanja u svetu... to ti je parodija na "humanitarne" brodove koji su krenuli nedavno da probiju blokadu Gaze i tako namerno isprovociraju konflikt. Iako su skoro svi svecki mediji osudili Izrael zbog "nasilja" jasno je da je IZrael bio i previse blag i da je trebao da upotrebi mnogo vecu dozu sile, a najlogicnije bi bilo da ih je potopio sa svim teretom. To je bila isplanirana provokacija a mediji su jedva docekali... U tom kontekstu, napravljena je ova pesma koja na najbolji nacin odslikava nedavne dogadjaje. To sam postavio ovde pa sam htio da cujem i vase misljenje... Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Deu 4:2 Ništa ne dodajte k reči koju vam ja zapovedam, niti oduzmite od nje, da biste sačuvali zapovesti Gospoda Boga svog koje vam ja zapovedam.
|
|
|
HristosDolazi
Moderator
Sr. Member

Van mreže
Adventista
|
 |
« Odgovor #3 poslato: Jun 16, 2010, 09:15:48 » |
|
Rachem,
Zasto mislis da je Izrael trebao da potopi brod sa svim teretom (ocito govoris o ljudima). Na osnovu kojeg prava bi oni to trebali da urade?
Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bog je ljubav
|
|
|
|
Hillel I
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Jun 16, 2010, 13:42:48 » |
|
HD, ostavicemo Rachemu da objasni svoj stav, medjutim, zamisli da sad Cuba resi da donese malu pomoc cubancima koji zive u Miami -u (za provokaciju), i da odluce da NE prodju kroz « customs »za brodove u Miami-u za proveru, jer zele da idu direkno na obalu da sve istovare.... Koliko bi ta scena mogla trajati? Dali racunamo u minute ili u sekunde?  Svako dobro-
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
HristosDolazi
Moderator
Sr. Member

Van mreže
Adventista
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Jun 17, 2010, 04:25:57 » |
|
Ah, mene ne zanima uopste politika niti sta bi US trebalo da rade sa jednim takvim brodom (Nije u pitanju opste sto se ovde radi o Izraelu). Mene zanima izjava jedne osobe koja kaze da bi ceo brod sa ljudima trebalo potopiti, iako, koliko sam iz dosadasnjih postova shvatio, ta osoba kaze da sledi Hristovo ucenje.
Narocito me to zanima imajuci u vidu dogadjaj iz Hristovog zivota:
Luk 9:52 I posla glasnike pred licem svojijem; i oni otidoše i dođoše u selo Samarjansko da mu ugotove gdje će noćiti. Luk 9:53 I ne primiše ga; jer vidješe da ide u Jerusalim. Luk 9:54 A kad vidješe učenici njegovi Jakov i Jovan, rekoše: Gospode! hoćeš li da rečemo da oganj siđe s neba i da ih istrijebi kao i Ilija što učini? Luk 9:55 A on okrenuvši se zaprijeti im i reče: ne znate kakvoga ste vi duha; Luk 9:56 Jer sin čovječij nije došao da pogubi duše čovječije nego da sačuva. I otidoše u drugo selo.
Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bog je ljubav
|
|
|
|
Global Administrator
|
 |
« Odgovor #6 poslato: Jun 17, 2010, 04:42:06 » |
|
Možda nisam u pravu, ali ja sam Rachema shvatio u kontextu kako bi bilo logično i prirodno da Izrael razmišlja.  No, neću da zalazim u nečije mišljenje, ja se samo pitam dokle će ova tema postojati na ovom pdf-u, jer muzika i politika - nešto mi to nije najsretniji par. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
HristosDolazi
Moderator
Sr. Member

Van mreže
Adventista
|
 |
« Odgovor #7 poslato: Jun 17, 2010, 05:30:46 » |
|
Pa muzika moze biti politicki inspirisana zar ne? (Vrlo je moguce da u ovom slucaju i jeste)
Ja ne vidim ovde u diskusiji politiku uopste niti me ona u ovom kontekstu zanima. Ali muzika moze biti ispolitizirana. U ostalom, u ovim nasim danimia, tendencija je da se sve izpolitizirana. Pitanje je da li mi hriscani mozemo da ostanemo normalni i da se izdignemo iznad te "jeftine" politike. Cak i onda kada se radi o muzici, svakako.
Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bog je ljubav
|
|
|
|
Rachem
|
 |
« Odgovor #8 poslato: Jun 17, 2010, 06:54:01 » |
|
Rachem,
Zasto mislis da je Izrael trebao da potopi brod sa svim teretom (ocito govoris o ljudima). Na osnovu kojeg prava bi oni to trebali da urade?
Pozdrav
Govorim o ljudima! Sva ta "humanitarna pomoc" koja je "u prvom planu" jeste prica za naivne (da ne kazem budale). Humanitarna pomoc se bez problema moze dostaviti kopnenim putem... malo severno od Gaze je luka Ashdod gde su bez problema mogli da pristanu i nakon pregleda dostave "pomoc". A da ne pricam da se Gaza granici sa njihovom "muslimanskom bracom" Egipcanima, tako da su mogli i sad na granici sa Egiptom bez problema dostaviti pomoc... ali naravno njihova "muslimanska braca" skoro pa da su bodljikavom zicom ogradili sve prilaze?! Zasto? To treba da se zamisli svako... Znaci, u pitanju je ratna blokada i ratno stanje... tako da svaki neprijateljski brod treba da se unisti! Problem sa Izraelom danas jeste sto ga vode vecinom sekularci i onda se dodvoravaju EU i Americi pa nece da rade ono sto bi inace trebalo - DA SE OSLONE NA BOGA I POTOPE SVAKI "HUMANITARNI BROD" KOJI NAKON UPOZORENJA NE BI SKRENUO SA KURSA PREMA GAZI gde ce naravno da dostavi oruzje Hamasu da bi ubijali nevine civile i vojnike IDF-a. Ovako se oslanjaju na diplomatiju i "Ameriku" a to ce skupo da ih kosta. Ovo mozda izgleda strasno savremenom coveku... ali podsecam isto tako mu strasno izgleda i prinosenje zrtava, i Mojsijeve cistke okolnih naroda (savremeni genocid  ) i mnogo toga sto citamo u Bibliji... Znaci, zakljucak jeste da je Izrael imao legitimno pravo da ih sve pobije a ovako su bili blagi pa su par vojnika unakazeni zbog toga.. a za ove "demonizovane humanitarce" to je ionako "zadovoljstvo" o cemu svedoci sledeci video (ili kako oni kazu ako poginu na dobitku su a ako probiju blokadu isto su na dobitku): http://www.youtube.com/watch?v=3fEhwuQkCjwPozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
HristosDolazi
Moderator
Sr. Member

Van mreže
Adventista
|
 |
« Odgovor #9 poslato: Jun 17, 2010, 06:58:39 » |
|
Uh, sada se i ja pitam sa GA zasto ova tema treba da bude ovde.  Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bog je ljubav
|
|
|
|
Rachem
|
 |
« Odgovor #10 poslato: Jun 17, 2010, 07:07:02 » |
|
Ah, mene ne zanima uopste politika Religija i poltiika su dva plucna krila i nerazvojive su! Jedna od najvecih Sotonskih prevara jeste da je ubedio ljude da religija i drzava trebaju biti odvojeni. Mene zanima izjava jedne osobe koja kaze da bi ceo brod sa ljudima trebalo potopiti, Dobro si shvatio... ja smatram da nakon upozorenja da skrenu sa kursa, o sta si se ovi oglusili simbolicnim odgovorom "Fuck you", trebalo ih je nemilosrdno potopiti a ne da se ulazi u konflikt sa vojnicima (upada na brod) i da oni rizikuju da ih ovi slucajno povrede dok bi "cistili" brod.  Ovako Izrael sta god da uradi oni ce ih satanizovati... a koliko je svet licemeran svedoce nedavni dogadjaj kada je Severna Koreja torpedirala brod u slicnoj situaciji (podrzavam ih iako se ne slazem sa njima) i naravno nikome nista (nema dovoljno dokaza  ) - jer oni nisu "Jevreji"! iako, koliko sam iz dosadasnjih postova shvatio, ta osoba kaze da sledi Hristovo ucenje. Sustina Hristovog ucenja se nalazi u Mojsijevim knjigama, i u Tanahu i tamo je sve fino objasnjeno! U NZ nalazimo samo potvrdu toga. Narocito me to zanima imajuci u vidu dogadjaj iz Hristovog zivota... Taj dogadjaj nema apsolutno nikakve veze sa situacijom o kojoj mi pricamo... Ovde se radi o ratnom stanju dok taj dogadjaj iz NZ je posebna prica... Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Rachem
|
 |
« Odgovor #11 poslato: Jun 17, 2010, 07:11:45 » |
|
Možda nisam u pravu, ali ja sam Rachema shvatio u kontextu kako bi bilo logično i prirodno da Izrael razmišlja.  No, neću da zalazim u nečije mišljenje, ja se samo pitam dokle će ova tema postojati na ovom pdf-u, jer muzika i politika - nešto mi to nije najsretniji par.  PA VIDIM JA DA CE I OVO NA KRAJU DA SE OBRISE... jer se ne uklapa u "unapred definisane" pojmove muzike i politike. Ako nisi primetio to je pesma i ta pesma je povezana sa politikom! A ako hoces premesti temu u neki podforum gde ti mislis da pripada... ja nisam znao gde bih stavio pa sam stavio ovde.Muzika moze biti povezana sa politikom a i ne mora (u ovom slucaju jeste). Sa druge strane ja sam samo odgovorio na pitanja koji su mi drugi postavili i rekao svoje misljenje... Pozdrav P.S. Znaci nemoj da brises temu, a ako vec smatras da ne pripada ovde (nije povezano sa muzikom) premesti je u drugi podforum... i obavesti nas gde mozemo da nastavimo diskusiju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Rachem
|
 |
« Odgovor #12 poslato: Jun 17, 2010, 07:40:44 » |
|
Pa muzika moze biti politicki inspirisana zar ne? (Vrlo je moguce da u ovom slucaju i jeste) Slazem se... povezano je sa politikom, kao sto politika moze biti povezana sa ISTINOM. Ja ne vidim ovde u diskusiji politiku uopste niti me ona u ovom kontekstu zanima. Greska je sto te politika ne zanima... jer politika itekako utice na tvoj svakodnevni zivot. To je jedan od razloga zasto su religija i politika neradvojni pojmovi. Ali muzika moze biti ispolitizirana. U ostalom, u ovim nasim danimia, tendencija je da se sve izpolitizirana. Sve je moguce... Pitanje je da li mi hriscani mozemo da ostanemo normalni i da se izdignemo iznad te "jeftine" politike. Cak i onda kada se radi o muzici, svakako. Ja se pitam da li "hriscani" mogu da se izidgnu iz "jeftine kulture" koju im je nametnula politika (drzava) "koja ih ne zanima"... To je mnogo zanimljivije i ozbiljnije pitanje... koje je usko povezano i sa onime da li smo mi "normalni" ako ne vidimo neke stvari. Zato smo tu da pricamo... Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
HristosDolazi
Moderator
Sr. Member

Van mreže
Adventista
|
 |
« Odgovor #13 poslato: Jun 17, 2010, 07:56:41 » |
|
Pa na ovom pdfu me stvarno nije zanimala politika.
A ako GA premesti ovu temu na odgovarajuce mesto, onda cu dati svoj komentar, a sigurno ga imam.
Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bog je ljubav
|
|
|