Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 ... 10
1
Otvorili smo ga, a onda se sa instrumentima dogodilo nešto čudno
Kada smo otvorili grob Isusa Hrista, instrumenti su prestali da rade, izjavila je u intervju skopskom listu Dnevnik, Antonija Maropolo, hemijski inžinjer Nacionalnog tehničkog univerziteta u Atini, koja je bila vođa ekspertskog tima koji je prošle godine napravio jedinstven poduhvat u svetu otvarajući grob Isusa Hrista u Jerusalimu, odnosno na mestu njegovog uskrsnuća.

Mediji su tada pisali da su se prilikom otvaranja Svetog groba desili čudni fenomeni na nebu, da su se čuli zvuci trube. Maropolo to nije videla, ali je uočila nešto drugo.


"Ja to nisam rekla, jer sam u trenutku otvaranja Svetog groba bila unutra sa drugima. Nije bilo takvog fenomena, ali kada sam izašla napolje, odkako smo počeli da istražujemo grob, instrumenti koje smo predhodno postavili na ploču groba da bi zabeležili svaki trenutak, vibracije i slično, jednostavno su se isključili. To je bio fakt. Ne mogu to da objasnim, ali sam sve snimila. Sa sigurnošću mogu da kažem da oko tog mesta postoji neka energija, koja je veoma, veoma jaka.

 

Naš posao na ovom projektu doživela sam sa velikim poštovanjem i zavetom prema ovom jedinstvenom spomeniku hrišćanstva. Cilj je bio da se anuliraju deformacije svete Edikule, koje su bile vidljive na vratima nakon restauracije od 1810. godine. Bilo je uočljivo da i podzemne vode ugrožavaju objekat, i da ima promena na terenu. Otvaranje groba Isusa je bilo jedinstveno i izazovno, jer smo to morali da učinimo bez ikakve greške. Istovremeno, predstavljalo je i veliko iskustvo, emocionalno i religiozno, jer se dešavalo sedam vekova nakon poslednjeg otvaranja.

Kada smo ukolini ploču, u Svetom grobu nije bilo nikakvih predmeta. Nisam ni očekivala da ćemo nešto naći. Našli smo prazan grob, pri čemu su bila vidljiva oštećenja na donjoj ploči groba. Ona je kamena i na njoj ima rezbarija. Ploča je bila slomljena, a bilo je i sitnih kamenčića. Naravno, izvršili smo potrebne reparacije, ali slomljenu ploču smo ostavili onakvu kakva jeste. Samo smo je prekrili sa belom mermernom pločom", kaže Maropolo.

 

Postoje različita mišljenja da li je baš na tom mestu bila pećina u koju je Josif sahranio Isusa. Imali sumnje u to, bilo je pitanje novinara Dnevnika


"Ono u šta sam sigurna jeste da je ploča koju smo otkrili upravo ona iz perioda cara Konstantina i carice Jelene. To znači da sam ubeđena da je ovo upravo to mesto, koje su oni otkrili kao Sveti grob i gde su napravili crkvu", kaže Maropolo.

Njen i zadatak njenih kolega stručnjaka nije bio samo da izvrše rekonstrukciju Hristovog groba, već i cele crkve Edikule. Projekat je uključivao uklanjanje železnih stubova koji su podupirali crkvu sa svih strana, a koji su bili postavljeni 50-tih godina prošlog veka. To je podrazumevalo ojačavanje kamenih blokova od kojih je izgrađen hram podignut 325 godine od strane rimskog cara Konstantina na mestu za koje se veruje da je sahranjen Isus Hristos.

 

U Bibliji, u jevanđelju po Mateji, piše da je nakon smrti Isusa razapetog na krstu na mestu Golgota, Josif uzeo njegovo telo, umotao ga u belo platno i sahranio u pećini u kojoj je izdubio sopstveni grob. Konstantinovu crkvu na Svetom grobu uništio je muslimanski kalif Al-Hakim 1009. godine, a u 12. veku krstaši su joj dali sadašnji izgled. Poslednji put je bila rekonstruisana u 19. veku. Sa njom je upravljala Grčka pravoslavna crkva, Jermenska pravoslavna crkva i Rimokatolička crkva.

U trenutku otvaraja Svetog groba sa stručnjacima je bio i patrijar Jerusalimski Teofil Treći. Kako je on, kao duhovnik, reagovao, pitali su novinari Dnevnika.


"Bilo je nas četvoro, i svi smo ušli zajedno, a kako je on reagovao, mogu jedino da opišem sa engleskom reči "Ouu…". To znači poštovanje, ne strah", rekla je Antonija Maropolo.

 

Ona objašnjava da je Sveti grob bio otvoren 60 sati, i da su oni za to vreme završili sve što je bilo planirano. Radili su osam meseci, samo noću, da bi poklonici mogli posećivati sveto mesto.

 

"Uzeli smo male uzorke kamenja koje smo tamo našli i sada ćemo ih analizirati u Atini, pa ćemo videti šta će pokazati istraživanje, kaže Maropolo.Tokom istraživanja stručnjaci su tamo primetili da postoje podzemne vode. Zato smo, dodaje ona, zatražili dozvolu da istražimo i podzemnu oblast. Podzemni deo je erodiran i napravili smo studiju kako da ubuduće intervenišemo da bi zaštitili svetu Edikula i crkvu Svetog groba."

2
U današnje vreme lakše je nego ikada pronaći biografiju neke poznate ličnosti, ali nije oduvek bilo tako. Dešavalo se da prođu godine, decenije, pa čak i vekovi, pre nego što neko zapiše činjenice o slavnim istorijskim ličnostima.

S obzirom na tako dug vremenski period, nije bila retkost da dokazi o nečijem postojanju nestanu u potpunosti, a da o nekoj ličnosti ostane samo priča.

Navodimo nekoliko ljudi čija ćete imena odmah prepoznati, a koji možda nikada nisu postojali. Ili bar ne na onaj način na koji ih danas znamo.

ŠekspirDela ovog pisca i danas su aktuelna, a poznati su nam i njegovi portreti. Ipak, mnogi su ubeđeni da je "Vilijam Šekspir" bio samo pseudonim osobe kojoj se vremenom izgubio trag. Ni danas se ne zna gde je Šekspir naučio da piše, kako je znao toliko o zakonu, politici i istoriji, a u njegovom testamentu se ne spominju ni predstave ni soneti, koji bi ovom velikanu trebalo da budu najvažniji. Postoji mogućnost da je poznata dela napisao grof od Oksforda, Edvard de Vere. Vere, navodno, kao pripadnik aristokratske klase nije želeo da bude dovođen u vezu sa "nižim" vrstama umetnosti, kao što je bilo pozorište. Zato su Vereovi pratioci, kada je grof umro, najverovatnije potpisali njegova dela imenom nekog neznanca koji je umro godinama ranije.

Robin HudLegendarni engleski narodni heroj, koji je harao Šervudskom šumom, poznat je po pljačkanju bogatih i davanju novca siromašnima. Reč je svakako o fikciji, ali se postavlja pitanje da li je Robin Hud zaista postojao? Za sada nije poznato da li je neka stvarna ličnost poslužila kao inspiracija za poznatu legendu, da li je reč o kombinaciji nekoliko elemenata preuzetih iz različitih istorijskih izvora, ili su priče potpuno izmišljene. Problem identifkacije dodatno komplikuje činjenica da su u vreme najveće popularnosti priča o Robinu Hudu, u 13. i 14. veku, mnogi engleski razbojnici počeli sebe da nazivaju tim imenom.

Konfučije


Stručnjaci veruju da je Konfučije rođen u Luu, u Kini, i da je tvorac Ru škole kineske misli. Ali, u zavisnosti od izvora, Konfučije se čini kao neprikosnoveni idealista, ambiciozni političar, pa čak i superheroj iz petog veka pre nove ere. Stenfordova Enciklopedija filozofije upozorava da se čak i "Razgovori", skup izreka i ideja velikog kineskog mislioca i njegovih učenika, odlikuju upečatljivim nedoslednostima i neverovatnoćama.

Marija MagdalenaČovečanstvo već vekovima slavi dve velike Marije - Bogorodicu i Magdalenu. Prva je rodila Isusa Hrista, a druga je bila prostitutka koja je od Isusa zatražila oproštaj za svoje grehe. Međutim, BBC navodi da ne postoji jedan jedini dokaz za ovo uverenje. Marija Magdalena u Bibliji nikad nije opisana kao grešnica, već kao dobra žena koja je oprala Hristove noge. "Independent" iznosi znatno radikalniju ideju: da je Marija bila Isusova supruga. Naime, u tekstu "Izgubljeno jevanđelje", starom 1.500 godina, tvrdi se da njih dvoje ne samo da su bili venčani, već i da su imali dete. Prema ovoj alternativnoj istoriji, Devica Marija je zapravo Marija Magdalena - Isusova žena, a ne Isusova majka. BBC navodi da je lik Magdalene najverovatnije pomešan sa drugom biblijskom Marijom (Martinom sestrom) i neimenovanom prostitutkom

Viljem Tel


Tel je navodno živeo u Švajcarskoj u 14. veku, kada je austrijska dinastija Habzburga vladala ovom zemljom. Priča glasi ovako: austrijski namesnik Herman Gesler postavio je šešir na glavni trg u gradu Altdorfu i naredio da se svi meštani klanjaju šeširu. Tel, lokalni meštanin koji se tu zatekao sa svojim sinom, nije hteo da se pokloni i zbog toga je bio uhapšen. Gesler je Telu za kaznu naredio da strelom pogodi jabuku koja je postavljena na glavu njegovog sina Valtera ili će obojica biti pogubljeni. Ako pogodi jabuku, biće slobodan. Tel je samostrelom pogodio jabuku i prepolovio je. Tel je, u suštini, švajcarska verzija Robina Huda i najverovatnije nikada nije postojao, dok priča sa jabukom izuzetno podseća na vikinšku narodnu priču koja najverovatnije potiče iz Švajcarske.


Car David
Većina zna za priču o Davidu i Golijatu, ali David nije bio vešt samo sa praćkom. Kada je porastao, postao je kralj Izraela i Judeje, izuzetno značajna ličnost u Bibliji. Ipak, moguće je da David nikada nije postojao. Prema knjizi "King David: A Biography" Stivena Makenzija iz 1997. godine, David se van Biblije nigde ne spominje. Nijedan antički spis, nijedno arheološko otkriće još nisu dovedeni u vezu s njim. Ipak, Makenzi svakako nije znao da je 1993. u Tel Danu u Izraelu pronađena ploča na kojoj se spominje "Kuća Davidova". Ovaj natpis, zajedno sa još dve ploče koje su pronađene naredne godine, jasno je ukazivao na to da je reč o kraljevskoj ličnosti po imenu David. Ipak, ne mora da znači da je u pitanju zaista kralj David iz Biblije. Takođe, naziv "Kuća Davidova" koristio se za kraljevstvo Judeju


Kralj SolomonPrema Starom zavetu, kralj Solomon je iz svojih rudnika, za koje neki veruju da još postoje, sakupio 500 tona čistog zlata, i ceo život je bio okružen velikim bogatstvom. Britanski istoričar Ralf Elis, međutim, tvrdi da Solomonovi rudnici nikada nisu ni postojali. I ne samo to. Elis kaže da sam Solomon nije bio kralj Izraela, već egipatski faraon, a da je cela priča o legendarnom kralju samo "pogrešno interpretirana". Prema njegovim tvrdnjama, u pitanju je faraon Šošenk I, koji je vladao Egiptom i Izraelom krajem 10. veka pre naše ere. Elis veruje da su vladari iz okruženja pljačkali kraljevske grobnice u Dolini kraljeva u Egiptu i blago poklanjali Solomonu u znak poštovanja i da bi sprečili eventualne napade. Istoričar takođe veruje da su faraoni bili "neprihvatljivi" za kasnije biblijske autore, koji su napisali altrenativnu verziju kako bi stvorili "čistog izraelskog heroja"


Mojsije


Mosije je navodno bio sin izraelskih robova u Egiptu. Da bi sprečila da njen sin po faraonovom naređenju bude udavljen, Mojsijeva majka stavila je svoje dete u korpu, koju je pustila niz reku. Ovaj događaj doveo je do toga da Mojsije jednog dana postane egipatski princ. Kada je odrastao, saznao je za svoje poreklo i gorući grm. Nekoliko epidemija kuge i potopa kasnije, Mojsije je oslobodio jevrejske robove i dobio table sa 10 božjih zapovesti. Umro je nakon 40 godina lutanja u pustinji, a izraelitski pratioci osnovali su judaizam. Ipak, "Gardijan" ističe da se nigde u Bibliji ne spominje da su robovi gradili piramide i da su istorijski dokazi o Mojsijevom postojanju izuzetno oskudni


HomerUprkos popularnosti Homerovih kapitalnih dela - Ilijade i Odiseje, o ovom piscu zna se vrlo malo. Štaviše, smatra se da Homer nije autor ovih priča, već da je prva osoba koja ih je ikada zapisala. One su, navodno, nastale oko 1.000 godina pre nego što je Homer rođen. Pojedini autori navode da Homer nije bio slep, dok drugi tvrde da je poznati pisac zapravo bio - žena


PitagoraSvi smo čuli za Pitagorinu teoremu, ali u knjizi "Classical Philosophy: A History of Philosophy Without Any Gaps, Volume 1" navodi se da slavni starogrčki matematičar nikada nije napisao ništa što danas znamo, već da je reč o delima njegovih pratilaca, poznatih kao pitagorejci. Postoji čak sumnja da su upravo pitagorejci tvorci čuvene teoreme.

Isus HristosAmerički književnik Dejvid Ficdžerald veruje da je sakupio prilično jake dokaze da Isus Hristos nikada nije postojao. Autor u svojoj knjizi iz 2010. godine tvrdi da se Isus ne spominje ni u jednom istorijskom izvoru u doba kada je živeo, a svoje tvrdnje potkrepljuje ukazivanjem na brojna nepoklapanja činjenica u jevanđeljima po Marku, Mateji i Luki. Sumnju još više budi činjenica da su ona nastala nekoliko decenija posle navodne Hristove smrti. Ficdžerald je, međutim, otišao korak dalje, navodeći da najverovatnije nisu postojali ni apostoli, odnosno da su njihovim imenima kasnije obeležena jevanđelja kako bi delovala verodostojnije i ubedljivije. Hristos je, prema njegovom mišljenju, kombinacija pagansklih rituala i priča o drugim ljudima. Uprkos tome što se u brojnim izvorima navodi da je Hristos činio brojna čuda, niko za njega (osim njegovih učenika) nije čuo u narednih 100 godina, ističe Ficdžerald

3
Mali Oglasi, Informacije, Vesti, Korisna Obaveštenja / Odg: TO JE BILA HOROR SCENA
« Poslednja poruka laki poslato danas u 07:29:31 »
Citat
stihovi - ne da mi se

PRVI put citam da se TEBI :) ne daju pisati stihovi !!!!

Tumacim to kao posustajanje u VJERI ;)Steta , a bas sam se ponadao da cemo ZAJEDNO u MIRU i UDOBNOSTI  svog doma analizirati  ovo sto si napisao  :old:
4
Svaštara / Sve je najavljeno u Bibliji
« Poslednja poruka laki poslato juče u 14:47:36 »
jeste li spremni za apokalipsu?   'Počinje najgorih sedam godina u povijesti čovječanstva


Jeste li završili sve što ste trebali, rekli mami da je volite i zatulumarili kao nikad? Niste? Baš šteta, nikad ni nećete - bar ako je vjerovati teoretičarima zavjere i kršćanskim fanaticima.

Apokalipsa stiže 23. rujna 2017., najavio je David Meade, kršćanski numerolog i autor 13 knjiga u kojima se bavi teorijama zavjere. Dokaz izvodi iz Biblije, točnije Otkrivenja 12:1–2.

„I znak veliki pokaza se na nebu: žena, obučena u sunce, i mjesec pod nogama njezinim, i na glavi njezinoj vijenac od dvanaest zvijezda.

Bijaše trudna i vikala je od bolova i mučila se da rodi.“

Teoretičari zavjere tvrde kako je spomenuta žena Djevica, a 23. rujna Sunce i Mjesec bit će u Djevici kao i planet Jupiter, koji predstavlja Mesiju.

Ovakva konstelacija inače se javlja svakih 12 godina, no ovoga puta bi zbog drugog planetarnog utjecaja trebali početi događaji bez presedana.
Nibiru će zakloniti Sunce

David Meade tvrdi da će se 23. rujna na nebu ukazati mitološki planet poznat kao Planet X ili Nibiru. Nibiru bi, prema Meadeu, trebao proći pokraj Zemlje u listopadu što će izazvati početak biblijskog Uznesenja.

„U ovom vremenskom razdoblju, 23. rujna, Mjesec će se nalaziti točno u dnu konstelacije Djevice. Sunce će prekrivati Djevicu, a 12 zvijezda na taj datum je devet zvijezdi Lava i tri planetarna poretka Merkura, Venere i Marsa. To je vremenska oznaka“, tvrdi Meade.

Kraj ipak neće doći odjednom, ističe David Meade. Čovječanstvo čeka sedam najgorih godina u povijesti, a obilježit će ih prirodne katastrofe - potresi, poplave, vulkanske erupcije, tsunamiji - i nuklearni rat.

Nibiru će 5. listopada potpuno zakloniti Sunce i označiti početak tog perioda. Meade tvrdi kako će u nekom trenutku tijekom tih sedam godina Zemlju udariti Wormwood, asteroid promjera najmanje tri kilometra koji se nalazi u polju oko Planeta X.
Može li Hrvatska dočekati zlatno doba?

Kao da i bez toga na Zemlji nećemo imati dovoljno problema, ako je vjerovati Meadeu, čije tvrdnje se kose s NASA-inom objavom da planet Nibiru ne postoji. Predviđa nuklearni sukob u kojem će sudjelovati SAD, Velika Britanija, Rusija, Kina, Iran i Sjeverna Koreja. 

Električna mreža bit će uništena, a ljudi će se morati naviknuti na život bez većine tekovina civilizacije.

„Neće raditi ni banke ni benzinske postaje, a opskrba hranom će prestati. Police u trgovinama bit će ispražnjene u jednom danu. Vladat će neredi i pljačka, društvo će biti u kaosu“, najavljuje Meade.

Kaže kako će tijekom narednih sedam godina umrijeti više od milijardu ljudi, a zatim čovječanstvo čeka zlatno doba, tisuću godina mira. 

Naravno, pozitivni dio ove prognoze teško da se može odnositi na Hrvatsku. Već smo naučili: kad je drugima loše, i nama je loše. Kad se drugi izvuku, nama je i dalje loše. Jer imamo političare koji bi valjda i zlatno doba mogli strpati u vlastiti džep.     
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=kWfYoQUHPLs" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=kWfYoQUHPLs</a>
5
JHVH je dao Sotoni da vlada zemljom

ALI - Sotona ne može sam ništa - ako mu JHVH to ne dopusti

dal su ti ljudi bili ISPRAVNI vjernici ILI NE?
TKO im je BOG?

DJECA!!!!!!!!! - ?????????????
svi moramo umrijeti
ako je dijete nevino - nema muka na zemlji - bit će u RAJU

JHVH je SveVid Bog i vidi budućnost
pošto su roditelji - KRIVO VJERNI - tako će i svoju djecu naučiti
pa će i ona takova biti

stihovi - ne da mi se

6
Mali Oglasi, Informacije, Vesti, Korisna Obaveštenja / Odg: TO JE BILA HOROR SCENA
« Poslednja poruka laki poslato juče u 03:47:11 »
Citam ovo i razmisljam .....


JASNO mi je tko ih je POBIO .


Ja sam Jahve i nema drugoga; osim mene Boga nema. Iako me ne poznaš, naoružah te:
6   nek' se znade od istoka do zapada da izvan mene sve je ništavilo." Ja sam Jahve i nema drugoga;
7   ja tvorim svjetlost i stvaram tamu. Ja stvaram sreću i dovodim nesreću, ja, Jahve, činim sve to.
8   Rosite, nebesa, odozgo, i oblaci, daždite pravednošću. Neka se rastvori zemlja da procvjeta spasenje, da proklija izbavljenje! Ja, Jahve, stvaram sve
[/color]

Al mi nije JASNO zasto bi bilisjki bog POBIO : Među žrtvama je najmanje četvero maloljetne djece, uključujući i dvomjesečnu djevojčicu zbog čijeg se krštenja obitelj i okupila. DJECU

a ostavio na ZIVOTU  : jedini preživjeli otac dvomjesečne djevojčice, svećenik i njegov pomoćnik

Zoki , imas li ti kakvo objasnjenje ? ( u stvari ,svasta i pitam ,naravno da imas ) molio bih biblijskim citatima  podkrepljeno


7
Mali Oglasi, Informacije, Vesti, Korisna Obaveštenja / TO JE BILA HOROR SCENA
« Poslednja poruka laki poslato Septembar 21, 2017, 14:15:18 »
Svećenik u potpunom šoku nakon što mu je pred očima poginulo 11 članova iste obitelji dok je krstio dvomjesečnu bebu

Jedanaest članova jedne obitelji poginulo je prilikom krštenja djeteta kada se na njih srušio krov crkve uslijed potresa koji je uzdrmao Meksiko u utorak

Naime, potres jakosti 7,1, najsnažniji u protekla tri desetljeća, zatresao je središnji dio zemlje 32 godine nakon potresa koji je 1985. odnio tisuće života.

Nadbiskupija je izvijestila kako su u crkvi Santiago koja se nalazi u gradu Atzala jedini preživjeli otac dvomjesečne djevojčice, svećenik i njegov pomoćnik

Među žrtvama je najmanje četvero maloljetne djece, uključujući i dvomjesečnu djevojčicu zbog čijeg se krštenja obitelj i okupila.

- Bila je to scena iz horor filma, žalosni smo jer je većina ljudi unutar crkve poginula - kazao je pomoćnik svećenika Lorenzo Sanchez za Associated Press.

Kazao je kako su se, kada se zgrada počela ljuljati, pomaknuli prema kutovima crkve, a oni koji to nisu stigli učiniti su poginuli.

- Jedna od stvari koju su nas učili jest da se držimo čvrstih zidova crkve, koja je stara i već pomalo ruševna - kazao je Sanchez

Kada se tlo prestalo tresti ljudi, stanovnici obližnjih naselja brzo su pristigli u pomoć s lopatama i krampovima kako bi razgrnuli srušene zidove.

Kopali su satima kroz ruševine crkve, a onda su shvatili da je 11 rođaka tragično poginulo.

Dvomjesečna Elideth Torres de Leon, koju su trebali krstiti, njezina osmogodišnja sestra Maria i njihova majka Manuela de Leon Garcia (27) su među stradalima

Prekriveni prašinom i iscrpljeni, spasioci su izvukli tijela na ulicu gdje se nakon krštenja trebala odviti proslava. Prekrili su ih plahtama kako bi ih zaštiti od kiše. Drugi članovi obitelji preko noći su doputovali iz drugih država kako bi se u glavnom gradu Puebla oprostili od svojih voljenih.

Na svakom lijesu pisalo je ime - Florencio, Fidela, Aurelia, Manuela, Maria de Jesus, Carmen, Samuel, Azucena, Feliciana, Susana i Elideth - djevojčica koja je trebala biti krštena.

8
Svaštara / Odg: ZLA ŽENA JE GORA OD SMRTI!
« Poslednja poruka laki poslato Septembar 20, 2017, 10:16:23 »
Citat
JOB 28,28
A potom je rekao čovjeku:
Strah Gospodnji - eto što je mudrost;
`Zla se kloni` - to ti je razumnost.


Zanimljivo -

Konsultirao  sam "boziju rijec"  da vidim kako to izgleda na DJELU

"Tko je za Jahvu, k meni!
" Svi se sinovi Levijevi okupe oko njega. On im reče: "Ovako govori Jahve, Bog Izraela: 'Neka svatko pripaše mač o bedro i pođe taborom od vrata do vrata pa neka ubije tko svoga brata, tko svoga prijatelja, tko svoga susjeda.'" Sinovi Levijevi izvršiše Mojsijev nalog, i toga dana pade naroda oko tri tisuće ljudi. "Danas ste se posvetili Jahvi za službu", reče Mojsije, "tko uz cijenu svoga sina, tko uz cijenu svoga brata, tako da vam danas daje blagoslov."


9
Svaštara / Odg: ZLA ŽENA JE GORA OD SMRTI!
« Poslednja poruka piramida4 poslato Septembar 20, 2017, 09:52:52 »
JOB 28,28
A potom je rekao čovjeku:
Strah Gospodnji - eto što je mudrost;
`Zla se kloni` - to ti je razumnost.
---------------------------------------------------------------------------
PSALAM 111,10   
Početak mudrosti strah Gospodnji!
$ŠIN Mudro čine koji ga poštuju.
$TAU Slava njegova ostaje dovijeka!
-----------------------------------------------------------------------------
MUDRE IZREKE 9,10   
Gospodnji strah početak je mudrosti,
a razboritost je spoznaja Presvetog.
------------------------------------------------------------------------------
MUDRE IZREKE 15,33   
Strah je Gospodnji škola mudrosti,
jer pred slavom ide poniznost.
10
Svaštara / Odg: PORNO SKANDAL POTRESA BIH
« Poslednja poruka laki poslato Septembar 20, 2017, 09:39:04 »
Citat
najbolje - krenuti na sve te opcije - odjednom


Slazem se ,ali  samo ako su s molitvom :happy:
Stranice: [1] 2 3 ... 10