Izraz, „Biblija je bila prevedena i kopirana toliko puta …“ uvodi jedan od najčešćih primedba koji se baca u oči hrišćana koji citiraju Bibliju. Da li znamo za sigurno da je Novi zavet došao do nas danas tačan? Da, možemo!

Read more

Nedavno su Nadežda i Anatoli Kuznjecov proslavili 30 godina braka. Bilo je mnogo gostiju, poklona, veselih pozdrava, svega onoga što i priliči porodičnim praznicima, svega sem jednog. Posluženje je spremio i izneo domaćin. Domaćica je nepomično sedela u svojoj fotelji.

Read more

Kapitalizam uzdiže nabavljanje materijalnih dobara, ostavljajući po strani ljudske vrednosti. Samim tim doprinosi psihološkim poremećajima, izjavila je jedna grupa američkih psihologa. (30)

Read more

Nasilje nad ženama predstavlja fizičko, seksualno, i emocionalno zlostavaljanje žena i devojaka. Nasilje nad ženama ima mnogo različitih lica. (30)

Read more

U kojoj su meri adventisti naslednici reformatora?[1]   Sećam se kako se pre više godina tokom izvesnog perioda „bokserski“ nos nametnuo kao poželjan „ukras“ na muškim licima. Da li je taj „detalj“ ušao u modu  zbog popularnosti jednog domaćeg boksera, za koga su svi dečaci priželjkivali da postane apsolutni šampion u apsolutnoj „profi“ kategoriji, ili […]

Read more

Ovaj text želi biti ohrabrenje za srce kome je potrebna uteha. Prihvatimo ga kao poziv na razmišljanje, kao pocetnik koj stoji negde na našem frižideru kako ne bismo zaboravili znacajne stvari koje nas cekaju u toku dana. Neko on bude inspiracija za razocarane i nada za one koji krocaju prašnjavim putevima njihove svakodnevnice. (27)

Read more